Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Solsikkeboller
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
1
time
t
30
minutter
min
Antal
16
Ingredienser
5
dl
lunken vand
50
g
gær
3
spsk
rapsolie
eller anden neutral olie
2
spsk
honning
1
spsk
salt
550
g
hvedemel
Tilsæt evt. lidt ekstra (dejen må godt være lidt klistret men ikke for meget)
250
g
grahamsmel
150
g
solsikkekerner
8
g
bageenzym
kan sagtens undlades
15
g
frysepulver
kan sagtens undlades
Sådan gør du
Oplæs gæren i det lunkne vand - jeg bruger skålen til min røremaskine
Tilsæt olie og honning og rør rundt
Bland alle tørre ingredienser og tilføj det hele
Lad røremaskinen ælte dejen i ca. 8-10 min. til dejen slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve i skålen i 30 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 15-16 stykker (ca. 100 gr pr. stk)
Tril bollerne med hul hånd, og dyp bollerne i sammenpisket æg og dernæst i en skål med solsikkekerner
Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir. Dæk dem med husholdningsfilm og et viskestykke og lad bollerne hæve i 45 min.
Bag bollerne i ovnen ved 185 grader varmluft i 15-18 min. alt efter din ovn (ovne varme forskelligt)
Noter
Hvis man ønsker boller med et blankt udseende kan man ydermere pensle dem med pisket æg lige inden de kommes i ovnen.