Go Back

Solsikkeboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Antal 16

Ingredienser
  

  • 5 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 3 spsk rapsolie eller anden neutral olie
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk salt
  • 550 g hvedemel Tilsæt evt. lidt ekstra (dejen må godt være lidt klistret men ikke for meget)
  • 250 g grahamsmel
  • 150 g solsikkekerner
  • 8 g bageenzym kan sagtens undlades
  • 15 g frysepulver kan sagtens undlades

Sådan gør du
 

  • Oplæs gæren i det lunkne vand - jeg bruger skålen til min røremaskine
  • Tilsæt olie og honning og rør rundt
  • Bland alle tørre ingredienser og tilføj det hele
  • Lad røremaskinen ælte dejen i ca. 8-10 min. til dejen slipper skålens kanter.
  • Lad dejen hæve i skålen i 30 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 15-16 stykker (ca. 100 gr pr. stk)
  • Tril bollerne med hul hånd, og dyp bollerne i sammenpisket æg og dernæst i en skål med solsikkekerner
  • Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir. Dæk dem med husholdningsfilm og et viskestykke og lad bollerne hæve i 45 min.
  • Bag bollerne i ovnen ved 185 grader varmluft i 15-18 min. alt efter din ovn (ovne varme forskelligt)

Noter

Hvis man ønsker boller med et blankt udseende kan man ydermere pensle dem med pisket æg lige inden de kommes i ovnen.