Go Back

Studenterbrøds cheesecake

Antal 10 personer

Equipment

  • 20 cm springform
  • Kageplast

Ingredienser
  

Bund

  • 100 g digestive kiks
  • 30 g mandler
  • 60 g smør
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Romkuglemasse

  • 500 g kagerester jeg bruge en roulade og en mazarinkage
  • 50 g chokolade 50-60%
  • 2 spsk romessens
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1/2 dl hindbærmarmelade
  • 1 tsk vaniljesukker

Hindbærsirup*

  • 200 g hindbær
  • 125 g sukker
  • 1/2 vaniljestang vaniljekornene herfra
  • 1 spsk citronsaft

Ostecreme

  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • 2,5 dl piskefløde
  • 75 g hvid chokoklade
  • 4 blade husblads
  • 1 dl hindbærsirup*

Pynt

  • Krymmel

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Smelt smørret
  • Blend kiks og mandler til fint mel og rør det sammen med det smeltede smør og vaniljesukker
  • Lig et stykke bagepapir i bunden af en springform og sæt kageplast langs indersiden af formen
  • Hæld kiksemassen i formen og mas den godt ud så bunden bliver ens og glat over det hele.
  • Sæt den på køl

Romkuglemasse

  • Rør alle ingredienserne til romkuglemassen sammen vha din røremaskine, til en ensartet masse.
  • Fordel massen i et jævt og glat lag over kiksebunden og sæt kagen tilbage på køl.
    Det er nemmest at glatte laget med bagsiden af en våd spiseske.

Hindbærsirup*

  • Kom alle ingredienserne i en gryde inkl. den tomme vaniljestang og kog det ved middel varme i 10-15 min. til det er kogt ind og tyknet til en sirup.
  • Si massen. Du skal bruge 1 dl. til ostecremen. Har du ikke helt 1 dl. så spæd op med vand.
  • Hæld siruppen tilbage i en ren gryde og varm den op.*

Ostecreme

  • Udblød husblas i koldt vand i 10-15 min.
  • Smelt chokoladen og lad den køle af
  • Pisk fløden til en blød flødeskum
  • Rør flødeosten sammen med flormelis og tilsæt flødeskummet og den afkølede chokolade
  • Tag gryden med den varme hindbærsiup af blusset og opløs husbladsen i den varme hindbærsirup, et af gangen *
  • Vend et par skefulde ostecreme i hindbærsiruppen så den bliver afkølet lidt mere
  • Vend nu siruppen i ostemassen lidt af gangen og rør det godt sammen. Pas på ikke at slå luften ud af cremen.
  • Hæld ostecremen over kikse og romkuglebunden og fordel den pænt og glat
  • Sæt kagen tilbage på køl i min. 4 timer - gerne natten over.
  • Pynt kagen med krymmel inden servering

Noter

Opskriften tager udgangspunkt i opskrift fra Gourministeriet.