Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Smaller
Normal
Larger
Studenterbrøds cheesecake
Udskriv
Pin Recipe
Antal
10
personer
Equipment
20 cm springform
Kageplast
Ingredienser
Bund
100
g
digestive kiks
30
g
mandler
60
g
smør
1/2
tsk
vaniljesukker
Romkuglemasse
500
g
kagerester
jeg bruge en roulade og en mazarinkage
50
g
chokolade 50-60%
2
spsk
romessens
2
spsk
kakaopulver
1/2
dl
hindbærmarmelade
1
tsk
vaniljesukker
Hindbærsirup*
200
g
hindbær
125
g
sukker
1/2
vaniljestang
vaniljekornene herfra
1
spsk
citronsaft
Ostecreme
200
g
flødeost naturel
50
g
flormelis
2,5
dl
piskefløde
75
g
hvid chokoklade
4
blade
husblads
1
dl
hindbærsirup*
Pynt
Krymmel
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret
Blend kiks og mandler til fint mel og rør det sammen med det smeltede smør og vaniljesukker
Lig et stykke bagepapir i bunden af en springform og sæt kageplast langs indersiden af formen
Hæld kiksemassen i formen og mas den godt ud så bunden bliver ens og glat over det hele.
Sæt den på køl
Romkuglemasse
Rør alle ingredienserne til romkuglemassen sammen vha din røremaskine, til en ensartet masse.
Fordel massen i et jævt og glat lag over kiksebunden og sæt kagen tilbage på køl.
Det er nemmest at glatte laget med bagsiden af en våd spiseske.
Hindbærsirup*
Kom alle ingredienserne i en gryde inkl. den tomme vaniljestang og kog det ved middel varme i 10-15 min. til det er kogt ind og tyknet til en sirup.
Si massen. Du skal bruge 1 dl. til ostecremen. Har du ikke helt 1 dl. så spæd op med vand.
Hæld siruppen tilbage i en ren gryde og varm den op.*
Ostecreme
Udblød husblas i koldt vand i 10-15 min.
Smelt chokoladen og lad den køle af
Pisk fløden til en blød flødeskum
Rør flødeosten sammen med flormelis og tilsæt flødeskummet og den afkølede chokolade
Tag gryden med den varme hindbærsiup af blusset og opløs husbladsen i den varme hindbærsirup, et af gangen *
Vend et par skefulde ostecreme i hindbærsiruppen så den bliver afkølet lidt mere
Vend nu siruppen i ostemassen lidt af gangen og rør det godt sammen. Pas på ikke at slå luften ud af cremen.
Hæld ostecremen over kikse og romkuglebunden og fordel den pænt og glat
Sæt kagen tilbage på køl i min. 4 timer - gerne natten over.
Pynt kagen med krymmel inden servering
Noter
Opskriften tager udgangspunkt i opskrift fra Gourministeriet.