Go Back

Sukkerkringler

Forb. tid 2 timer 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 40

Ingredienser
  

  • 270 g mel Jeg bruger kage hvedemel fra Valsemøllen
  • 250 g smør
  • 1 spsk eddike
  • 1 dl kernemælk kold

Pynt

  • 1 æggehvide til penslling
  • perlesukker til drys

Sådan gør du
 

  • Smuldr smørret i melet, til en grynet masse.
  • Tilsæt eddike og kærnemælk og saml til en fast dej. Tilsæt evt lidt mere mel hvis det er nødvendigt. Det afhænger af hvilken slags mel du bruger.
  • Læg dejen på køl i et par timer
  • Del dejen i små klumper af ca. 18-20 gram og rul dem til tynde pølser på ca. 25-30 cm, og form som en kringle
  • Lig kringlerne på et par bageplader med bagepapir
  • Pensl med æggehvide og drys med perlesukker
  • Bag hver plade i ovnen v/200° i ca. 12 min. til de er flotte gyldne.
  • Lad dem køle af på en rist
  • Opbevar dem i en lufttæt beholder når de der helt afkølet.