Go Back

Svampet chokoladekage

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter

Ingredienser
  

  • 1,25 dl rapsolie
  • 2 æg
  • 175 g cremefraiche
  • 1 dl mælk
  • 225 g hvedemel
  • 350 g sukker
  • 60 g kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl varmt vand

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 15 g kakao
  • ½ dl varmt vand

Sådan gør du
 

  • Pisk æg, olie, cremefraiche og mælk sammen i en skål.
  • Bland alle tørre ingredienser og pisk det i dejen. Det skal kun piskes kort - så dejen samles.
  • Tilsæt varmt vand og pisk det ind i dejen.
  • Dejen skal være meget flydende
  • Hæld dejen i en bradepande med bagepapir og bag kagen v/180 grader (alm. ovn) i 35-38 min. Mærk efter med en tandstik om den er færdig.
  • Lad kagen køle af i bradepanden.

Glasur

  • Bland flormelis og kakaopulver og tilsæt vandet lidt af gangen mens du rører til du har en flot tyk glasur.
  • Fordel glasuren på kagen når den er afkølet.

Noter

Min bradepande måler 22x28 cm.