Go Back

Tyrkiske bagels

Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 9 stk

Equipment

  • 1 Røremaskine

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Mælk
  • 2,5 dl Vand
  • 1 dl Rapsolie
  • 2 tsk Sukker
  • 50 g Gær
  • 675 g Mel
  • 1,5 tsk Salt
  • 125 g Smør blødt
  • 1 Æg til pensling
  • Birkes, solsikkekerner, sesamfrø til drys

Sådan gør du
 

  • Lun mælk og vand til ca. 35 grader og hæld det i røremaskinens skål
  • Tilsæt olie og sukker
  • Smulder gæren og rør rundt til den er opløst
  • Tilsæt 2 spsk mel og rør det hele sammen.
  • Lad det nu stå og hæve i 15 min.
  • Tilsæt nu salt og resten af melet, som tilføjes lidt af gangen mens maskinen kører.
  • Når det hele er blandet godt sammen til en ensartet dej, samles dejen til en bolle, som med hænderne smøres med olie og lægges i en skål hvor dejen nu skal hæve tildækket, et lunt sted i ca. en time.
  • Hæld lidt olie ud på bordet og tag dejen ud af skålen. Med hænderne presses dejen ned og og ud til en stor rektangel.
  • Dejen smøres nu med hænderne, med blødt smør (se billederne).
  • Fold nu 1/3 af dejen på langs og fold dernæst den anden tredjedel ind over.
    Du har nu et aflangt stykke som består af 3 lag.
  • Træk igen i dejen så rektanglen ikke er for smal. Smør igen med hænderne, smør ud på dejen.
  • Fold nu dejen på den lange led. Dvs. fold halvdelen af dejen ind over den anden halvdel, og træk den derefter ud så meget som muligt.
  • Skær du dejen på den korte led, i 9 baner.
  • Hver bane trækkes længere, og lægges dobbelt. Træk igen i hvert stykke og sno nu dejen ved med hver hånd at dreje modsat hinanden. Saml sluttelig den snoede dej til en ring.
  • Placer alle 9 bagels på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Drys med det du syntes. Jeg har brugt birkes, solsikkekerner og sesamfrø.
  • Bag dine bagels i ca. 20-25 min. ved 200 grader (alm.)