Go Back

Valnøddeboller

Antal 9 stk

Ingredients
  

  • 1/2 L lunken vand
  • 5 g gær
  • 525 g hvedemel med højt protein indhold
  • 100 g grahamsmel
  • 10 g bageenzymer kan undlades
  • 1 tsk salt
  • 150 g valnødder grofthakkede
  • 1 æg til pensling

Instructions
 

Dag 1

  • Opløs gæren i vandet i røremaskinens skål, og tilsæt de to slags mel og rør til dejen er ensartet.
  • Lad dejen hvilke 1/2 time i skålen, tildækket
  • Tilsæt salt og lad røremaskinen røre dejen til den er blank og smidig (ved mellem hastighed).
  • Tilsæt til valnødderne og rør kort rundt til de er fordelt.
  • Hæld dejen i en skål/beholder med låg og lad dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.
  • Stil skålen/beholderen i køleskabet og lad den koldhæve i ca. 12-15 timer

Dag 2

  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og brug en dejspatel med lidt kold vand på, til forsigtigt at folde dejen 3-4 gange ind over sig selv, så den dermed spændes op
  • Skær dernæst vha. spartlen, dejen ud til 9 boller som lægges på et stykke bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen ved 220 grader varmluft, gerne på et bagestål hvis du har det, ellers blot på en alm. bageplade.
  • Lad bollerne køle af på en rist

Notes

Inspiration fra Valdemarsro